У всьому різноманітті пропозицій, вже давно, окремою перлиною сяє особливе мистецтво дарувати не тільки кулінарну насолоду, але і свято. Мова піде про коктейлі, уявіть собі на секундочку, що коктейль приготований, не просто майстерно, з вигадкою, і весь процес це ціла вистава назва якого - флайрінг. Флайрінг, безперечно, мистецтво дарувати свято. Слово flairing значить-летить по колу.
Багато років тому, а саме в 1800 році, коли барна індустрія активно розвивалася, посилювалася конкуренція і створювалися нові способи залучення гостей в свої заклади. Саме тоді Джеррі Томас для приготування коктейлю Blue Blazer підпалив віскі і став переливати його з одного шейкера в іншій, створюючи палаючу дугу. Дія ця було видовищною, незвичайною і викликала таке захоплення, що число відвідувачів збільшилася в рази.
З тих пір, вміння жонглювати пляшками за барною стійкою стає знаком престижу не тільки бармена, але і закладу в якому використовується техніка флайрінга, залучаючи, тим самим, все більше клієнтів. Сьогодні такі знамениті в світі заклади як Hard Rock Cafe, Planet Hollywood, Carnival Court застосовують техніку флайрінга для обслуговування та розваги своїх відвідувачів.
Треба зауважити, що флайрінг ділиться на два види: Робочий і шоу. У робочому бармен знаходиться в умовах обмежених можливостей, наприклад, висотою стелі приміщення. І потім, ця техніка, застосовується в щоденній роботі бармена за стійкою. Тут використовуються складні наливи, різноманітні захоплення, як однієї, так і декількох пляшок. Акцент зроблений на обслуговування і розвагу клієнтів, залучення їх в прцес за стійкою. До того ж бармен готує певні коктейль за бажанням відвідувача.
У ситуації флайрінг - ШОУ тільки творчість. У цьому різновиді флайрінга дуже широкий діапазон застосування: бар, промо - акції, корпоративні заходи і багато, багато, інше. Бармен завжди подарує яскраве враження і чудовий настрій, створить атмосферу радості і веселощів, здивує і розвеселить гостей. Бармен не тільки підкидає пляшки на запаморочливу висоту, перекидає їх за спину, але навіть ходить по ним. Показовий флайрінг може бути командним (виступи від двох учасників одночасно).
Існують помилки, що, побачивши роботу професіоналів, можна за короткий проміжок часу досягти майстерності. Ілюзія легкості досягається численними тренуваннями. Обивателі кажуть - барменские мистецтво «Це всього лише, як змішати напої». Але, що тоді змушує сотні молодих (і не дуже) людей вдень і вночі граціозно готувати коктейлі, жартувати, спілкуватися, дивуючи публіку майстерністю жонглера і фокусника?
Звичайно, для бармена-студента, робота в барі відмінний спосіб оплачувати своє навчання у учбовому закладі, та ще в клубі панують драйв і настрій. Але є інша, мабуть, найскладніша (робоча) сторона свята. Саме випробування нею визначає подальший вибір бути чи не бути барменом. Бар клубу - це бардак, тут сидять, висять, п'ють і одночасно, перекрикуючи музику, спілкуються одночасно до 100 осіб. І як би не «рвали» бармена гості, потрібно не втрачати голови, приймаючи то кількість замовлень, яке він може запам'ятати, виконати, подати і при цьому підрахувати суму чека. Не можна забувати і про тих гостей, які ще чекають своєї черги. Необхідно бути стійким до «перевантажень», що виникають від великої прохідності закладу.
Следующий сценарий