Морозиво люблять всі, і дорослі і діти, але що ми знаємо про ці ласощі? Наші знання про всіма улюблені ласощі обмежуються тільки тим, що воно холодне і вироблено з молока, а ще ми твердо знаємо де його купити. У цій статті ми розповімо про історичні та цікаві факти про морозиво.
Європейська частина нашого материка дізналася про існування морозива завдяки відомому мореплавцю і мандрівнику Марко Поло, саме він в кінці тринадцятого століття привіз рецепт приготування десерту з Китаю. Самі ж китайці готують ці ласощі більше чотирьох тисяч років і важко зараз дізнатися, чи вони є його винахідниками. Першими відомими фанатами морозива природно були правителі Китаю, які завдяки відомим можливостям їли його цілий рік не дивлячись на відсутність холодильних установок і холодильників. Ціла армія бігунів навесні, влітку і восени, працювала тільки на доставку снігу і льоду з вершин гір, з якого і створювалася морожена суміш.
Лідерами у виробництві морозива є американці, крім неймовірно величезного вибору сортів і експорту по всьому світу, самі американці споживають його більше ніж будь-яка інша нація, а саме близько 20 кіллограмов в рік на людину.
А ось першість в різноманітності, фантазії і смакових якостях морозива належить японцям. Завдяки їх експериментальним знахідкам і постійного прагнення до екстримального кулінарного розмаїття, з'являються найнеймовірніші і смачні сорти. Наприклад, в основі рецепта морозива "Юкимі" знаходиться зелений чай, інгредієнти сорта "Суйіка Баа" нагадують ніжний щербет з яскравими відтінками стиглого кавуна, морозиво "Джамбо" знаходиться всередині шоколадно-вафельного яйця, сорт "Моджі" виготовляється за допомогою рисової муки і є єдиним в світі морозивом яке не забрудює руки .
Завдяки забудькуватості американця Френка Епперсон світ отримав морозиво на паличці. Залишивши в морозну ніч склянку соку з чайною ложкою, вже вранці Френк знайшов льодяник зі зручною ручкою. Патент на випадковий винахід зробив його мільйонером.
У виробників морозива, як і у виноробів або парфумерів є свої дегустатори. У професіоналів які дегустують морозиво є властивий тільки цій професії інструмент - золота ложка. За їх переконанням тільки ложка з чистого золота дозволяє визначити якість продукту, так як при разних температурних показниках вона не передає жодних додаткових сторонніх запахів.
Наступний сценарій