Засоби з боротьби із нагаром.
Будь-яка, навіть сама акуратна і уважна господиня знає, що з нагаром і жиром що в'ївся в посуд боротися дуже важко. Природно, що кухонний посуд краще всього мити відразу після готування їжі, і тільки в цьому випадку можна звести до нуля поступове накопичення бруду. Нагар утворюється, з плином часу і досить помітно знижує теплопровідність сковороди, що в свою чергу призводить до більш тривалого процесу готування їжі.
Лимонна кислота.
Налийте повну сковороду води, поставте її на середній вогонь і висипте в неї вміст пакетика з лимонною кислотою. Лимонна кислота під час кипіння води очищає легку гар від стінок сковороди. Після десяти хвилин кипіння, слід вимкнути вогонь і дати воді охолонути, потім злити її і просто обполоснути сковорідку всередині. Як варіант, лимонну кислоту можна замінити содою або харчовим розпушувачем
Яблучний сік.
Від легкого нагару на сковороді можна впоратися за допомогою яблучного соку. Для цього потрібно розрізати яблуко навпіл і посікти внутрішню частину його ножем (щоб яблуко пустило сік), потім натерти половинкою плода нутрощі сковороди. Через 20-30 хвилин змити сік м'якою губкою. Примітка: для цілей очищення, найкраще підійде кисле яблуко.
Зубна паста.
Нагар середньої тяжкості з тефлоновим або чавунної сковороди можна видалити за допомогою зубної пасти. Рясно змастіть зовнішню і внутрішню частини сковороди зубною пастою і дайте побільше часу на процес відставання нальоту. Через годину-півтори, ретельно вимийте сковороду під проточною водою.
Кока-Кола.
З проблемними і старими нальотами найкраще справляється Кока-Кола. Налийте повну сковороду Кока-Коли і прокип'ятіть її. Після проведення даної процедури можна відразу вилити рідину з посуду не даючи їй охолонути і до безпосереднього миття водою, протріть внутрішню частину сковороди губкою з будь якою очищуючею рідиною.
Етиловий спирт.
Етиловий спирт так само ефективно справляється зі старим жиром. Для цієї процедури, ретельно протріть посуд (всередині і зовні) етиловим спиртом, після чого просто помийте сковороду.
Наступний сценарій