Ні для кого не секрет , що
Масляна - це час тещиних млинців. На масляного тижня тещі пригощали млинцями своїх зятів . Ця традиція актуальна і в даний час. У даній статті розповідається про тещиних млинцях і про деякі хитрощі в їх приготуванні.
Масляна - улюблений народний свято , останній тиждень підготовки до Великого посту , прощання із зимою . У багатьох людей Масляна асоціюється з тещиними млинцями. Дійсно , млинці - це основний символ Масляної , яка уособлювала яскраве весняне сонце . Масляні гуляння тривають цілий тиждень , для кожного дня характерні свої звичаї і прикмети.
До тещі на млинці , згідно давньої традиції , покладено йти в середу , її ще називають «середовище - ласунка ». Теща у цей день запрошує зятя до себе в гості і пригощає млинцями і різними ласощами , намагаючись його задобрити . Вважається , що таким чином можна забути про всі розбіжності , конфліктах і сварках і заручитися світом на весь рік. Якщо зятю не сподобаються тещині млинці , то чекати біди і труднощів , але , на щастя , таке трапляється вкрай рідко , оскільки тещині частування завжди хорошої якості , адже у тещиних млинців є свої секрети. Наприклад , в тісто для млинців тещі додавали сир , а млинці воліли готувати з начинкою , щоб догодити своєму зятю .
Тещині млинці , незважаючи на маленькі хитрощі , готуються досить просто. Для тіста знадобиться по дві склянки борошна і молока , чотири яйця , триста грам дрібно натертого сиру , двісті грам масла і сто грам цукру ( сіль додається за смаком). Спочатку потрібно ретельно збити яєчні жовтки з молоком , додати в цю масу борошно , сир , цукор і сіль. Потім у це тісто потрібно ввести окремо збиті білки і все старанно перемішати. Вийде відмінний млинцеве тісто.
Ще один чудовий рецепт тещиних млинців - товсті млинці. Для приготування тіста для товстих млинців знадобиться літр молока , кисле яблуко , чотири яйця , дві чайні ложечки соди , чотири столові ложки цукру , два пакети ванільного цукру , щіпка солі і борошно в тій кількості, якої буде достатньо для густоти тесту (це буде ясно при перемішуванні інгредієнтів ) . Спочатку потрібно збити чотири яйця з цукром і сіллю до появи пінки , потім додати соду , ванільний цукор і ввести борошно невеликими порціями , все ретельно перемішати і в вийшло густе тісто потрібно додати протерте кисле яблуко , знову ретельно перемішати тісто.
Млинці краще пекти на сковорідці невеликого діаметру і значної товщини , так млинці не будуть підгорати , прилипати до сковорідки . Кожної гарної господині відомо , що млинці потрібно піч на сильному вогні. При дотриманні цих нескладних правил можна розраховувати на дуже смачні млинці , які порадують не тільки зятя , але і всю сім'ю.
Наступний сценарій