Сценарій сценки для святкування ювілейного дня народження жінки
Святкування будь-якого дня народження припускає застілля, а отже і накриті столи.
Пропонується сценка: "Як господиня готує український борщ". Для цього дійства ведучому необхідний помічник.
Пропонується мати:
- Дві однакові, місткі каструлі;
- Закриті столик або тумбочка, щоб всередину містилася одна каструля, а інша стояла зверху і так щоб їх можна було непомітно поміняти місцями;
Все інше для борщу ми будемо брати зі столів у гостей.
Ведучий піднімає питання про те яка господиня винуватиця торжества. Як вона утримує будинок, як доглядає за чоловіком і дітьми, як вона робить покупки, яка вона рукодільниця і нарешті як вона готує (варіантів безліч).
На ці питання ведучий просить відповісти друзів і родичів, а також чоловіка і дітей винуватиці торжества. Можна заздалегідь приготувати і показати
публіці плоди трудової діяльності ювіляра (вироби, вишивки, вирощені квіти або врожай з городу). Природно всі хвалять винуватця торжества.
Ведучий відкрито висловлює недовіру до слів виступаючих і каже, що хоче переконатися на прикладі того, як вона вміє готувати український борщ.
Оцінити майстерність дружини повинен чоловік. Йому пропонують вийти з приміщення (попередньо обговоривши з ним його подальші дії).
Ведучий просить ювіляра встати і словами керувати діями помічника (ведучого). Який взявши, що стоїть на увазі, каструлю повинен пройти уздовж столів і пропонувати гостям покласти в дану ємність всі ті складові борщу, які називає жінка. Робиться це демонстративно на очах у всіх гостей, щоб ніхто не сумнівався у вмісті цієї посудини. При цьому гості повинні виливати і висипати все туди самі.
Коли всі інгредієнти борщу названі і відправлені в каструлю, ведучий пропонує помічникові перемішати вміст і поставити туди, де захована
друга (подібна) каструля. Відволікаючи увагу слухачів, ведучий починає розвивати тему поїдання борщу; хто і як його любить їсти. У цей час помічник змінює каструлі місцями і зверху ставить порожню.
Чоловіка винуватиці торжества просять увійти в приміщення і оцінити приготований борщ. Він підходить до каструлі, принюхується і починає обурюватися, що його хочуть нагодувати помиями. Без тіні усмішки, з обличчям перекошеним злобою, він перемішує вміст і вихлюпує його на гостей.
Следующий сценарий