Глінтвейн класичний.

У невелику каструлю налийте воду (трохи більше півсклянки) і додайте чайну ложку імбирю, пів чайної ложки мускатного горіха, дві кориці і три гвоздики. Все ретельно перемішайте. Увімкніть газ і доведіть до кипіння. Як тільки отримана суміш закипить, приберіть з вогню і залиште на 20 хвилин. Після чого процідіть.
В окрему каструлю налийте один літр
МЕРЛО ВИТРИМАНЕ, додайте цукор (три столові ложки), готовий остиглий відвар і апельсин. Доводимо до кипіння на повільному вогні. Як тільки вино почне кипіти вимикаємо газ. Наш глінтвейн готовий!
Глінтвейн різдвяний.
Інгредієнти:
1 пляшка Мерло
2 солодких апельсина
3-4 ст л меду
половинка лимона
2 палички кориці
3 коробочки кардамону
6 гвоздичек
2 зірочки бадьяна.

Беремо один солодкий апельсин і нарізаємо його великими кубиками. Точно також нарізаємо половинку лимона.
Глінтвейн не можна готувати в металевій каструлі, може з'явитися неприємний присмак. Тому краще використовувати скляну термостійку посуду.
Виливаемо в ємкість півсклянки апельсинового соку, додаємо пляшку червоного сухого вина і ставимо прогріватися на середньому вогні. Коли вино трохи прогрілося, додаємо кубики апельсина і лимона, після цього кладемо три-чотири столових ложки меду. Додаємо спеції: 2 палички кориці, 3 коробочки кардомоном, штук 6 гвоздичек і 2 коробочки бадьяна. Можна використовувати спеції, які ви любите
Увага! Головний секрет приготування різдвяного глінтвейну полягає в тому, що його не доводять до кипіння, максимум до 70 градусів, це як гарячий чай.